Nieuws

Kerstbrief 2011

op december 12, 2011
Reacties uitgeschakeld voor Kerstbrief 2011

 
 

 

 

 

 

 

 

 

Beste sponsors en donateurs,

Voor u ligt de kerstwens van uw sponsorkind of misschien een kerstwens van een onbekend kind uit een van onze projecten. Met liefde en aandacht zijn ze gemaakt. Naar goed Dominicaans gebruik krijgt u, en uw familie, allerlei zegeningen, bedankjes en vooral goede wensen. Wat kunnen ze u anders schenken?
Voor ons, nuchtere Hollanders, lijkt het misschien af en toe wat overdreven maar u moet wel bedenken: Wat u uw sponsorkind of sponsorschool geeft, is van werkelijke en onschatbare waarde. Zij weten dat, erkennen dat en zijn er blij mee. Uw steun is niet alleen een financiële steun maar geeft dit kind ook kracht en moed: Er is nog iemand die aan mij denkt en om mij geeft! Als ik mijn best doe, vindt mijn madrina/padrino dat fijn!

Zorgwekkend
Ook in hun land wordt de weerslag van de mondiale crisis gevoeld en is die ook zichtbaar. Wie het als eerste treft? Niet de machtigen en rijken, maar juist de armen. Als je weinig hebt en elke dag moet zien te overleven, komt een beetje minder nog harder aan. Dat was bij ons laatste bezoek in september duidelijk zichtbaar. We werden geconfronteerd met kinderen die van school af moesten of al helemaal niet meer gingen om financiële redenen.
Ons programma is nòg meer nodig dan voorheen. Dat sterkt ons in ons gevoel dat we de juiste beslissing hebben genomen om door te gaan als nieuwe organisatie Kinderhulp Dominicaanse Republiek.

Onze Website
Met blijdschap geven wij kennis van onze website: www.kinderhulpdomrep.nl

Uw Kerstkaart
Dank voor de vele kaartjes voor de jongens van ENED! Wat zullen ze er blij mee zijn! Dit kerstfeest zal voor hen totaal anders zijn dan ooit! U kunt uw sponsorkind nog steeds een kaartje (svp geen pakje) sturen naar: Kerkhofweg 19, 7221 AE Steenderen.

Betalingsoverzicht 2012
Ingesloten vindt u ook uw betalingsoverzicht voor 2012. Wilt u dat svp bewaren?
Als u uw bijdrage zelf overmaakt: 36.11.20.508 Stichting Kinderhulp Dom. Rep.
Controleert u ook de overboekingen?

Kerstactie 2012
Net als voorgaande jaren doen we een beroep op u om, als het mogelijk is, een gift te doen voor onze kerstactie. Dit jaar zijn er twee doelen:

    1. Schoolontbijten op de Dovenschool “Cassa” in Boca Chica.
      Er wordt hard gewerkt om de school erkend te krijgen door het Dominicaanse Ministerie van Onderwijs. Dan zullen niet alleen de leerkrachten maar ook de schoolontbijten door de staat betaald worden. Nu doen wij dat nog. Een schoolontbijt kost ongeveer € 0,75 per kind per dag. Er zijn circa 65 leerlingen.
    2. Een droog huis voor moeder Ercilia en haar 5 kinderen en pleegkind in Nagua
      Ercilia is al zeer lang een van de creatiefste en waardevolste moeders in het equipo van Nagua. Zij hielp onder andere mee om de huisjes in Boba te herbouwen na de orkaanschade. Teon we in september bij haar op bezoek waren, zagen we dat haar huis geen echte vloer heeft, alleen zand en scherpe koraalstenen. Geen deuren, geen ramen en een lekkend dak. Vandaar dat we uw hulp vragen voor haar en haar gezin. Ercilia was getrouwd met een man die na een lange lijdensweg, o.a. de amputatie van beide benen, twee jaar geleden overleed.

 

 

 

 

 

 

Stort uw kerstgift op: 36.11.20.508 Stichting Kinderhulp Dom. Rep.

Feliz Navidad, un Prospero Año 2012 y Felices Pascuas para tí y toda tu familia! les desean los niños, sus familiares, las escuelas del programa y los miembros del Equipo Niño del Mundo Nigua

  

Gelukkig Kerstfeest, een Voorspoedig 2012 en fijne Feestdagen voor jou en je hele familie  wensen je de kinderen, hun familie, de scholen van ons programma en alle leden van het Equipo Niños del Mundo Nigua en de leden van Stichting Kinderhulp Dominicaanse Republiek

Dank voor al uw hulp, uw steun en uw goede wensen voor 2012!
Mogen wij dan weer op uw steun rekenen?
Muchas gracias! Heel veel dank!

 “ Help voor de mens van morgen het kind van vandaag” 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Comments are closed.