Nieuws

Erwtensoepactie

op januari 31, 2012
Reacties uitgeschakeld voor Erwtensoepactie

Erwtensoepactie Steenderen

 

Vrijdag 3 februari en zaterdag 4 februari zijn de dagen van de ERWTENSOEPACTIE in Steenderen!

Vrijdagmiddag is er op de markt een stand van Kinderhulp Dom. Rep. met verse warme erwtensoep en ook met ingevroren literpakken.
Op zaterdag kun je soep halen bij de twee Steenderense supermarkten en wordt er huis aan huis in de voormalige gemeente Steenderen ingevroren soep verkocht. Met een extra stukje worst en een sinaasappel heb je een volledige maaltijd.

Het thema van de erwtensoepactie van dit jaar is: ETEN VOOR ETEN!
Met de opbrengst worden er schoolontbijten op de Dovenschool CASSA in Boca Chica van betaald. Door elk verkocht pak soep kan een kind twee schoolontbijtjes krijgen!
Ongeveer 60 kinderen en hun leerkrachten krijgen er elke schooldag een maaltijd van melk en een broodje, de ene dag met kaas, de andere met worst aangeboden. Niet alleen zijn de leerprestaties beter – met een lege maag kun je niet leren – maar ook het schoolverzuim is sterk verminderd. Eerder werden kinderen “ziek” gemeld terwijl de werkelijke reden was dat het kind niet met een lege maag, dus met honger, naar school kon.

Ongeveer 60 vrijwilligers uit Steenderen en omgeving gaan op pad.
We hopen op een warme ontvangst op een waarschijnlijk koude winterdag bij de bevolking van Steenderen, Baak, Olburgen en Toldijk! De soep komt goed van pas!

 

Comments are closed.