Nieuws

Gea Moser krijgt Dominicaanse oorkonde

op maart 5, 2012
Reacties uitgeschakeld voor Gea Moser krijgt Dominicaanse oorkonde

Gea Moser krijgt Dominicaanse oorkonde

Op de ambassade van de Dominicaanse Republiek in Den Haag werden vier Oorkonden van Verdienste uitgereikt aan personen of vertegenwoordigers van organisaties die zich inzetten voor de Dominicaanse gemeenschap.Gea Moser, onze voorzitter en contactpersoon van de Stichting Kinderhulp Dominicaanse Republiek in Steenderen was een van hen. Uit handen van de ambassadeur, de heer Luis Arias, kreeg zij dit bijzondere blijk van erkentelijkheid. Het was de eerste maal dat een dergelijke oorkonde werd uitgereikt. De heer Arias sprak de genodigden toe en prees de inzet en de resultaten van hun werken. “Het zijn blijken van een diepe vriendschap en betrokkenheid tussen onze beide landen.” Hij benadrukte dat hij niet alleen de oorkondes overhandigde maar ook als medium kan fungeren bij contacten die de organisaties met de Dominicaanse overheid moeten of kunnen leggen.
Na een feestelijk glaasje en samen met het ambassadepersoneel, vrienden en familieleden deden de genomineerden hun dankwoord.
Gea, die zich al meer dan 25 jaar inzet voor het verbeteren van de leefomgeving en studiemogelijkheden van Dominicaanse jeugd, betoonde zich erg verheugd en dankbaar met de onderscheiding. Deze is niet alleen voor haar maar ook voor de werkgroep en alle Nederlandse sponsors die zo trouw en betrokken “hun” Dominicaans kind tijdens zijn studiejaren steunen een eer. “Er zijn daar veel volwassenen die met een lach op hun gezicht terugdenken aan deze onbekende, maar zeer beminde “madrina” of sponsor”. Ze memoreerde de enorme inzet van de werkgroepleden van Niños del Mundo in de Dominicaanse Republiek die ze bij dit bijzondere gebeuren erg mist. Door hun inzet, betrokkenheid en vriendschap wordt het werk, ook boekhoudkundig, goed uitgevoerd. Dit niet alleen volgens Nederlandse regels voor de terugrapportage maar ook volgens de voorschriften van de Dominicaanse overheid. Daar zijn ze niet altijd blij mee want het kost tijd en geld, maar ze beseffen dat het ook daar nodig is voor een helder zicht op de zaken en voor de bescherming van de mensen die het programma uitvoeren. Gea hoopt dat de Dominicaanse overheid in ruil daarvoor door gaat met het verbeteren van de mogelijkheden voor álle en met name de meest kwetsbare kinderen van het land: de gehandicapten, ( de vele doven), de grootouders die minderjarigen opvoeden, de ongeregistreerde kinderen, die ook rechten moeten hebben en over een potentie beschikken die we niet eens kennen . “Daar wil Kinderhulp Dominicaanse Republiek zeker bij blijven helpen”.
De ambassadeur beloofde de woorden van de genodigden over te brengen aan de president. Hij zei nu -na de dankwoorden- beter te begrijpen wat het werk van een ieder voor zijn land betekent en benadrukte nogmaals de onderlinge vriendschap.
Het feestelijke samenzijn werd afgesloten met Dominicaanse hapjes en muziek.

Comments are closed.