Nieuws

Twee dovenscholen genieten samen van een maaltijd

op juni 17, 2013
Reacties uitgeschakeld voor Twee dovenscholen genieten samen van een maaltijd

Het personeel van de dovenschool in Boca Chica heeft onlangs een bezoek gebracht aan de nationale Dovenschool in San Francisco de Macoris. Kinderhulp had daarvoor het vervoer en een maaltijd voor het gezamenlijk personeel van beide scholen beschikbaar gesteld. Beide scholen en leerlingen van beide scholen zitten in ons sponsorprogramma.

Overheidssteun

Het was voor het Boca Chica-team een waardevolle informatiedag over het lesgeven in gebarentaal en de aanpak van de beroepsvakken maar bovenal een hartelijk welkom door collega’s en kinderen. De school in SFM krijgt steun van de overheid en dat maakt groot verschil: meer financiële armslag voor andere dingen zoals bijv. een klasse-assistent in de onderbouw. Duidelijk was ook dat ouders en enkele oud-leerlingen duidelijke taken op school hebben, helpen. Tijdens de maaltijd werden de ervaringen uitgewisseld. Onder de indruk maar ook gesterkt en gemotiveerd ging de Boca Chica groep naar huis terug. Met de hoop dat ook het team van SFM bij hun op tegenbezoek zal komen.

Comments are closed.