Nieuws

Gelukkige Kerst en een voorspoedig nieuwjaar

op december 14, 2013
Reacties uitgeschakeld voor Gelukkige Kerst en een voorspoedig nieuwjaar

Feliz Navidad le deseo un Prospero Año Nuevo

Gelukkige Kerst en een Voorspoedig Nieuwjaar wens wij u en uw familieleden.

“Gelukkig Kerstfeest en een Voorspoedig Nieuwjaar, wens ik u”. Aldus de tekst van onze sponsorkinderen, hun ouders en begeleiders. De kaartjes zijn met zorg gemaakt en met zorg geschreven. Sommige zijn ware kunstwerkjes en doen je, met een tikkeltje weemoed, denken aan de tijd dat je zelf kaartjes maakte voor je familie en vrienden. Misschien doet u dit nog wel?

In Nigua deden ze het dit jaar anders, vandaar onderstaande foto. Zij drukten een foto af van eigen activiteiten op school, die ze jaarlijks houden om geld voor de feestelijke diploma uitreiking te verdienen. In die trots van de eind- examenleerlingen laten ze u delen door deze bijzondere kerstgroet.
Op de website kunt u klein stukje van deze activiteit zien. De leerkrachten die dit met de leerlingen instudeerden, horen bij de top-5 van het land en zijn: oud-sponsorkinderen! Trots zijn we ook op de foto’s van de sponsorkinderen die onze sponsors bij de nieuwsbrief per post hebben ontvangen. Echte topmodellen.

Kinderhulp_kerst1

Spaans voor sponsors:
Dank voor je mooie kaart!
Gracias por tu tarjeta, nos encanta!

We wensen jou en je familie Liefde, Geluk, Voorspoed, Gezondheid en Vrede.
Te deseamos a ti y tu familia Amor, Felicidad, Prosperidad, Salud y Paz.

Een kus van je madrina (padrino)
Abrazos y besos de tu madrina/ padrino.

Kinderhulp_kerst2
Kinderhulp_kerst3

Kaartje (geen pakje)
naar uw sponsorkind?
Svp: kindnummer erbij!
En/of een
kaartje naar Katherine?
Vóór 23 december:
Bonendaal 30
7231 GH Warnsveld


Kinderhulp_kerst5
Kerst actie 2013: Leer-en spelmateriaal kleuters
Kinderhulp_kerst4


Deze foto is natuurlijk een grapje
Wij vragen dit jaar uw aandacht voor o.a. leer- en spelmateriaal voor de jongste dove leerlingen. Het wordt nu wettelijk vereist. Maar niet vergoed. Om de school gesteund door de staat te krijgen, moet ze aan de wettelijke eisen voldoen. Ook de al erkende scholen moeten hun lokalen met “speelhoeken” inrichten. Vandaar onze vraag aan u voor een beetje extra, op: NL74RABO 0361 1205 08 Kinderhulp Dom.Rep.
Een kindje in een bedje
Kinderhulp_kerst6aWeet u het nog: onze kerstactie van vorig jaar? Een veilige en gezonde plek om te slapen? Pamela, haar 3 zusjes en 2 broertjes en moeder kregen niet alleen een bed maar ook een huis, heel smal, vandaar twee verdiepingen. Een huis met water en licht. Een huis waar Pamela en haar familie een veilige Kerst zullen hebben om al het leed van cholera, darminfecties en t.b.c te vergeten. Dank aan Miguelina die zich voor 100% inzette om het huis af te krijgen, de familie gezond en de kinderen naar school te laten gaan!
Dank aan u allen die dit mogelijk maakten!
Een kindje in een bedje…
Vorig jaar was haar bedje te klein, nu slaapt dove en spastische Rosana in een bed dat haar helemaal past! Ze is er dolgelukkig mee en voelt zich een prinsesje op haar slaapplekje.
Kinderhulp_kerst7b

Behalve Rosana en Pamela kregen nog drie kinderen en oma een nieuw bed. Het gezin van Mirsy, ook doof, kreeg op de plek waar ze wonen, boven de rivier, een huisje. Ook met water, licht en nieuwe bedden!
Weg cholera!
Kinderhulp_kerst9

Nog een kindje in een bedje
maar dit kind hoort niet in dit bed!
Soms gebeurt er iets met een kind waar je als ouder niet aan wilt denken. Zoiets overkwam Katherine uit Nigua, ze werd slachtoffer van een vreselijke wraakactie. Drie dagen lag ze in coma maar nu is ze aan de beterende hand en aan haar gezicht ziet u dat ze een sterke meid is.
Kinderhulp_kerst8
Waarschijnlijk zal ze nooit meer thuis wonen, nooit meer naar de Padre Zegri School in Nigua gaan. Het gebeurde toen wij foto’s van de sponsorkinderen maakten in november j.l. De verbijstering, boosheid, verdriet maar vooral angst op school, bij haar klasgenootjes was enorm. Maar: Katherine leeft!

Gracias por todo!

Onze dank voor uw hulp dit jaar! Mogen wij en de sponsorkinderen weer op uw hulp rekenen in 2014?
Een kind kans geven op een beter leven in 2014? Word ook sponsor of donateur! Aanmelden: Via de telefoon: 0575-527114 of mail: gea@domrep.nl of via de website: www.kinderhulpdomrep.nl

Comments are closed.