Nieuws

De jongen en het zieke oog

op maart 28, 2014
Reacties uitgeschakeld voor De jongen en het zieke oog

De jongen en het zieke oog

Het ging al een tijd slecht ondanks de medicatie die Luis David kreeg. In juli jl. ging dat oog zo ernstig ontsteken dat gevreesd werd dat ook zijn andere oog aangetast zou raken. Zijn moeder was ten einde raad want ze hadden al veel medicijnen voor hem betaald.

Kunstoog

Ze kwam bij Fanny op kantoor en vertelde dat haar zoon dreigde blind te worden. Hij ging naar het ziekenhuis en kon worden behandeld. Daar werd aangeraden het zieke oog te vervangen voor een kunstoog teneinde het gezonde oog te redden…. Een nieuw obstakel voor zijn moeder, een kunstoog kost al gauw ruim € 1500. Het geld kwam er, Luis David werd geopereerd en het resultaat is geweldig: zijn goede oog gered, de jongen gelukkig dat hij er weer “gewoon”uitziet en een opgeluchte moeder. haar zoon wordt niet blind. Kun je zien welk oog het echte is?

Kinderhulp_oog_LuisDavid

Wij zijn heel erg blij en voldaan met dit soort kleine dingen: dat we hebben kunnen voorkomen dat een kind als blinde door het verdere leven moet. Op het ogenblik is er nog een jongen in Nigua die een kunstoog nodig heeft. Beide jongens hebben bij het spelen een oog zo danig verwond dat het niet meer te redden was.

Voor de hele fotoreportage verwijzen wij u naar onze Facebookpagina.

Comments are closed.