Nieuws

Kerstbrief 2014

op januari 5, 2015
Reacties uitgeschakeld voor Kerstbrief 2014

Kerstbrief 2014

Groot en glimmend liggen ze in de kraampjes langs de straat:
Rode kerstappels: een voor een glanzend opgepoetst wachten ze op een koper die ze meeneemt naar
huis, als kerstdecoratie en traktatie. Als je ze door midden snijdt, zie je een ster, sterappels noemen wij ze,
alleen zijn deze groter. Bij het passeren van de kraam verzucht Ana, directrice van de dovenschool ”Onze
kinderen hebben geen appel nodig voor Kerst, onze kinderen hebben een bordje rijst nodig met bonen en
kip…”

Je sponsorkind dat jou toewenst “dat al je wensen in vervulling gaan”, en daar ook nog wel een gebedje voor wil doen, heeft zelf als wens: zo veel eten als je wilt met Kerst…. rijst met kip en boontjes…. Alle kinderen verheugen zich op het kerstfeest als ze met hun familie (grootouders, ooms, tantes, neefjes, nichtjes en natuurlijk het eigen gezin) samen zijn om een tafel waaraan iedereen het zijne heeft bijgedragen. Rijst met zwarte boontjes, “moro” genaamd, en kip zijn meestal de belangrijkste bestanddelen. Er zijn in elk project gezinnen voor wie het heel moeilijk is een kerstmaal te serveren, laat staan dat de kinderen hun buikje kunnen vullen tot ze genoeg hebben. Onze trouwe medewerksters daar zorgen dat er op hun tafel moro komt te staan, met kip en een ei. Deze medewerksters worden met Kerst in het zonnetje gezet zodat ook zij thuis iets kunnen vieren want bijna allemaal zijn ze zelf arm met de armen. En je mag dan vrijwilligster zijn en je kind of kleinkind in het programma hebben, waardering voor wat je een jaar lang hebt gedaan mag ook uit een kleine kerstgave blijken!

Waardering voor wat u hebt gedaan, blijkt uit de mooie kaarten van de dovenscholen, de fotokaarten uit Nigua met foto’s van het afgelopen jaar, uit de kerstwensen van onze sponsorkinderen:

Gracias padrinos, estoy orgulloso por ustedes Gracias por todas las cosas buenas que me han regalado Gracias! Feliz para todos y para tí!
“Dank padrinos, ik ben trots op jullie Dank voor alle het goede dat ik van jullie krijg Dank! Geluk voor allemaal en voor jou!”

Lees hier de volledige kerstbrief 2014 (pdf)

Comments are closed.