Nieuws

Kerstactie 215

op december 14, 2015
Reacties uitgeschakeld voor Kerstactie 215

Kerstactie 2015

Het afgelopen jaar werden we vier keer geconfronteerd met een verzoek om noodhulp  voor een sponsorkind of moeder. Het ging om ernstige ziekte of verwondingen die onmiddellijk medisch ingrijpen vereisten. Zo was er een kind met een zware ooginfectie, een jongen met een beginnende tumor aan zijn been, twee keer een moeder van een jong gezin die een zware operatie moest ondergaan. Zulke ingrepen kosten geld.  De ziekenhuizen nemen je alleen op als de kosten vooraf betaald worden.

Hoe dat vroeger  ging? Toen was het gratis in een staatsziekenhuis.

Dit waren onvoorziene posten voor ons van bijna drieduizend  euro.

We moeten daarom een buffer opbouwen,  om levens  te kunnen redden. Voor alle duidelijkheid: het gaat om medische ingrepen, niet om dure therapieën. Met alle projecten hebben we de afspraak geen chemokuren, bestralingen of transplantaties te bekostigen. Die gaan onze financiële draagkracht verre te boven. Wel kunnen we in zo’n geval de ouders bijstaan in vervoers- en verblijfkosten.

Soms biedt een individuele  sponsor te helpen bij (chronische) medische kosten.

De resultaten zijn meestal verbluffend! Dan prijzen we ons gelukkig dat een kind weer gewoon verder kan!

Daarom:  Doe mee aan onze kerstactie en help mee een buffer op te bouwen voor noodgevallen. Heel veel dank!

kerstactie2015-1

Sponsorreis

Maar ook schrijnende indrukken blijven op je netvlies staan.We hebben een geweldige sponsorreis achter de rug en we zijn er allemaal nog van aan ’t bijkomen. Het onthaal was overal zo hartelijk en zo indrukwekkend. Die beelden blijven je lang bij. De ontmoetingen met sponsorkinderen en hun familie  waren feestelijk. De kinderen waren opgetogen en soms ook wel verlegen.

Op Facebook hebben onze vrienden en volgers al veel indrukken voorbij zien komen.

In onze volgende nieuwsbrief zullen we er meer over vertellen.

 

Een nieuw huis voor Cristofer

Midden oktober, vlak voor ons vertrek naar de Dom.Rep. , kregen we een berichtje van  Aridia, directrice van de dovenschool Cassa in Boca Chica, dat het huisje van leerling en sponsorkind Cristofer  in vlammen was opgegaan. Nu bestond  het huisje van deze Haïtiaanse vluchtelingenfamilie uit niet veel meer dan golfplaten en wat hout. Maar je hebt ook nog het meubilair. Het gezin met vier kinderen had helemaal niets meer. Via een snelle actie op Facebook konden we meer dan € 1000 inzamelen. Een Spaanse hulporganisatie bood bouwstenen en golfplaten voor het dak aan. Buren en kennissen herbergen de familie tot het huis af is en zorgden ook voor een inzameling voor kleding en inboedel.  Het nieuwe huis is bijna klaar, zagen we tijdens onze reis!! Met Kerst zitten ze zeker weer in een eigen huis! Dank, dank, dank allen die hieraan hebben bijgedragen!

 

Inhoud van deze brief:

Een kerstkaart, met liefde gemaakt, deze kerstbrief, het betalingsoverzicht 2016  (svp controleert u even of uw betalingen 2015 correct zijn uitgevoerd?) en: een nieuwe foto van uw sponsorkind! We hopen dat u er blij mee bent en kunt zien dat uw kind in de afgelopen twee jaar veranderd is, gegroeid is. Knapper en flinker  ook dankzij u!

 

Belastingtechnisch: Nog een sponsorkind?

Wist u dat het belastingtechnisch voordelig voor u  zou kunnen zijn  om via een periodieke schenking (5 jaar vastleggen kan zonder notariële akte) nog een sponsorkind te nemen of uw donatie met een bepaald bedrag te verhogen? Grote stichtingen voor goede doelen laten hun donateurs door een professioneel bureau daarover opbellen. Dat kost veel geld. Dat geld hebben wij niet, daarom vragen wij het u via deze weg. Het formulier is via onze website: www.kinderhulpdomrep. te downloaden.

Aanmelden als sponsor: mail: gea@domrep.nl of via de website:www.kinderhulpdomrep.nl  of T: 0575-527114

kerstactie2015-2

kerstactie2015-3

Comments are closed.