Nieuws

“Duurzame hulp” door sponsoring van een kind voor zijn schoolopleiding is een goed redmiddel!

op juni 20, 2016
Reacties uitgeschakeld voor “Duurzame hulp” door sponsoring van een kind voor zijn schoolopleiding is een goed redmiddel!

Nieuwsbrief 2016

“Duurzame hulp” door sponsoring van een kind voor zijn schoolopleiding is een goed redmiddel!

Het beweegt heftig in de wereld van sponsoring en goede doelen.  Dat merken wij ook. In 2014 waren onze inkomsten gedaald terwijl de kosten voor gewone sponsorzaken als uniformen en schoolgeldbehoorlijk stegen. Ook bankkosten en verkrijgen  van het keurmerk zijn dure zaken. We zijn blij dat we dit jaar het officiële “Keurmerk voor kleine goede doelen” verkregen. Wij vinden overigens ons goede doel: ALLE KINDEREN NAAR SCHOOL, best groot…

Maar: In 2015 zagen we een drastische daling van sponsors en inkomsten, en tegelijkertijd een stijging van inkomsten via vaste of incidentele donaties. Het dalen van de sponsorinkomsten is vooral het gevolg van ons wat vergrijzende bestand maar ook van sponsors die  niet goed de betalingen in de gaten houden. Dus, kijkt u even? Positief is dat we het jaar konden afsluiten met aanmeldingen van een aantal nieuwe sponsors! Welkom! Dank iedereen die zich daarvoor heeft ingezet!

Misschien is er langzamerhand weer een verschuiving van de snelle, incidentele hulp naar wat gestructureerde “duurzamere” hulp, waarbij de persoonlijke betrokkenheid van beide kanten meespeelt.

Lees de volledige nieuwsbrief 2016 Kinderhulp Dominicaaanse Republiek (pdf).

Comments are closed.