Nieuws

Kerstbrief 2017

op december 24, 2017
Reacties uitgeschakeld voor Kerstbrief 2017

Een overwinning!!
Eind november kwam het verlossende bericht voor onze dovenschool CESSA (voorheen CASSA) dat de school haar officiële status, erkenning door het Ministerie van Onderwijs krijgt. Dit schooljaar heeft het ministerie met twee contracten van drie maanden aanstellingen, salarissen en begeleiding door Educación especial (Speciaal Onderwijs) van vier leerkrachten op zich genomen. Dit wordt nu een vast contract. Of er nog meer vergoedingen inzitten, weten we (nog?) niet.

De leerlingen zijn nu verplicht het nationale schooluniform te dragen, de bekende blauwe bloesjes en beige broeken/rokken.

Cessa kreeg bezoek van twee belangstellende toeristen uit Hengelo die voor ons de kerstpost, in uw envelop, mee naar Nederland namen.

Nog een overwinning!
In de nieuwsbrief 2017 kon u lezen dat uw sponsorcontact haar hoogtevrees zou proberen te bedwingen door het 100m.hoge pad langs de 400m steile rotswand van de Caminito in Spanje te lopen. En u vroeg haar te sponsoren om de aanvrage voor muziekinstumenten op de muziekschool in Cabarnete, waar een oud-sponsorkind voorzitter van is. Op 30 maart liep ik de Caminito en het was een geweldige, prachtige tocht en ik moest doorzetten! Geen tijd voor hoogtevrees, alleen de nacht erna, in een nachtmerrie viel ik alsnog…

De actie bracht ruim €3400 op. Genoeg om Wilde Ganzen deze actie te laten ondersteunen. De instrumenten worden februari a.s. aangeschaft.

Dank allemaal die mij hielpen bij de Hoge Noot!

Volg ons op Facebook en blijf op de hoogte van nieuwtjes

Een tablet voor dove bachilleros op Santa Rosa
In de nieuwbrief zag u hen al staan: de dove broers Brahian en Brandor met een tablet. Zo’n tablet is niet alleen een leuk apparaat maar voor de leerlingen van de middelbare (“bachillerato”) dovenschool Santa Rosa voorschrift. Maar wat doe je met een voorschrift als de ouders die 75 tot 100 euro niet kunnen betalen? Vandaar dat zij hem van een sponsor kregen. Maar hoe zit het met de andere dove leerlingen? Ook zij hebben hem nodig. Na overleg met Fanny en de school hebben we besloten dat alle leerlingen van Santa Rosa die naar de middelbare school gaan er eentje van ons krijgen. En een spontane sponsor heeft al meteen € 100 gestort! Fanny heeft op “black Friday” de nieuwe tablets voor € 75 kunnen aanschaffen. Na de kerstvakantie beginnen de leerlingen erop. Dat is glunderen voor allemaal! Brandor slaagde evenalst doof sponsorkind Vianny uit Nigua voor het eindexamen!

We zijn super trots op ze!
Dat zijn geweldige overwinningen!

Kerstactie 2017
School Boba

Na de grote schade door orkaan ”Irma” werd Boba voor de tweede keer zwaar getroffen door de overstroming van rivier de Boba na het passeren van orkaan María. Opnieuw liepen huizen maar ook de school in Boba zware schade op. Onze contactpersoon aldaar, Josefina, moeder uit een van de gezinnen, vroeg ons de school te steunen. Voor de getroffen gezinnen is er, zolang er geen zicht op eigen huis is, geen directe hulp nodig.

De school heeft de apparatuur kapot en vraagt ons een nieuwe kopieerapparaat, tegelijk met een powerbank om stroom te kunnen gebruiken als de elektriciteit uitvalt. Totale kosten zo’n € 2.500.
Veel geld maar we hopen op u en op Wilde Ganzen, dan delen we samen die actie!

Als u een gift overmaakt: vermeld dan svp uw relatienummer of uw adres bij de overschrijving of laat het ons op een andere manier weten. We kunnen dan eventueel contact met u opnemen, om te reageren op uw gift.


Boba na “Irma” en na de overstroming
Dank voor uw spontane en snelle reactie in de vorm van giften! Eind oktober hebben we voor

€ 2.000 aan 17 gezinnen bedtextiel, handdoeken, bekers en waterkan maar ook klamboe’s kunnen verstrekken. De twee studenten Lichamelijke Opvoeding kregen hun materialen om verder te gaan.

Heel erg bedankt allemaal! Heel erg bedankt namens de mensen in Boba! Het is voor hun een echt gebaar van solidariteit dat ze nodig hebben. Want: de snel opgezette hulp van de regering is allang weer gestopt en alles ligt er nog net zo bij. Een drama.

De mensen die aan de kant van de zee woonden, mogen hun getroffen huizen niet in en mogen ook niets opruimen. Het is verboden gebied en het wordt bewaakt. Ze zouden nieuwe huizen krijgen, er is een begin gemaakt, maar dat is al meer dan twee maanden geleden. Er is geen oplossing getroffen om de tijd te overbruggen. Ze “wonen” bij familie of goedwillende buren. Als je weet hoe klein die huizen zijn, begrijp je dat het een noodsituatie is die tot andere narigheid kan leiden. Voor Kerst gaan we al die families met een kerstpakket verrassen en hopen dat ze niet alleen samen de vrede bewaren maar het ook nog samen een beetje fijn hebben.


Lieve mensen,

Het moet niet gekker worden: onze eigen K3 als engeltjes boven de kerststal die u in het Nederlands hun goede wensen toezingen . En dat allemaal in de kerstkaartjes van sponsorkinderen. Het Internet-tijdperk is ook op onze sponsorscholen aangebroken. En al snel weten de kinderen hun weg in de digitale snelweg. Geniet van het kaartje van uw sponsorkind, of groep. Er is weer veel werk van gemaakt! Het streven is door de kinderen zelf maar sommige moeders vinden het ook heel leuk om te doen!

Fiscaal aftrekbaar

Als u ons de komende 5 jaar (extra) wilt steunen is het voordelig dat te doen via een fiscaal aftrekbare periodieke schenking. U kunt dit zonder tussenkomst van een notaris regelen als u van onze website : www.kinderhulpdomrep.nl

het schenkingsformulier downloadt of even belt/schrijft om het toegezonden te krijgen.

Doorgaan, ook als u er niet meer bent…Daar willen we nog even niet aan denken maar: het is mogelijk ons werk, uw sponsorkind of een van de projecten te steunen door Kinderhulp Dominicaanse Rep. op te nemen in uw testament.
Laat onze nieuwsbrief eens lezen aan vrienden, kennissen, uw volwassen kinderen of uw buren:
Door sponsor te worden geven ze een kind een nieuw leven!

De vele kerstkaarten die al bij ons waren bezorgd, konden in december met iemand naar de DR meegegeven worden.

Eind januari vertrekken we voor het jaarlijkse bezoek aan de projectplaatsen. Alle kinderen weer op de foto is o.a. het doel. We kunnen uw kaartje dan nog meenemen als u zorgt dat het vóór 20 januari bij mij binnen is (met naam en kindnummer op de envelop):

Gea Moser e-mail: <gea@domrep.nl>

Bonendaal 30

7231 GH Warnsveld tel. 0575-527114 / 064924 4698

Uw sponsorkind is echt heel blij met zo’n levensteken van hun padrino/madrina! Een foto insluiten wordt ook gewaardeerd.

Dank aan alle lieve mensen die ons ook een kaartje stuurden naast dat voor hun sponsorkind! Blij met die waardering!

Voor u allen heel erg veel dank voor de vele vormen van steun dit jaar! En we wensen u en de uwen in het Spaans en het Nederlands:

Feliz Navidad

y Prospero Año

Fijne Kerst en een Goed en Gelukkig 2018

.

Comments are closed.