Werkgroepen

 Facebook: Niños del Mundo Nigua

 

In elke plaats worden de activiteiten (die wij uitsluitend financieel ondersteunen) door de betrokken mensen zelf georganiseerd via de school of buurt waarin ze wonen. Alle werkgroepen of “equipos” vallen onder de medeverantwoording van de stichting Niños del Mundo Nigua. Er is dan ook regelmatig contact met de secretaresse, Fanny Geronimo in Nigua. Zeker twee keer per jaar bezoekt de werkgroep uit Nigua de andere equipos.

De werkgroep in Nagua

Secretaresse en spil in de organisatie Fanny, met twee leden van de werkgroep Nigua

De leden van de werkgroepen zijn leerkrachten, moeders van sponsorkinderen, oud-sponsorkinderen of mensen uit de sociale hulpverlening in een plaats of wijk. Een van de  belangrijkste taken is het zich op de hoogte houden van de omstandigheden in het gezin van het sponsorkind en van de school. Zo nodig nemen ze initiatief voor ondersteuning. Van hun activiteiten wordt jaarlijks verslag gedaan. Ook de sponsors worden jaarlijks op de hoogte gehouden van de ontwikkeling van hun sponsorkind.

De financiële verslaggeving wordt elk jaar in Nigua ingeleverd. Fanny verwerkt die tot een financieel verslag dat  naar onze stichting wordt gestuurd. Vaak wordt tussentijds ook overzicht gegeven.De stichting Niños del Mundo Nigua is in haar eigen land aangesloten bij een overheidsorganisatie die ook de financiële verslaggeving controleert.

Iedereen is trots als er weer een succes, zoals de nieuwe bus voor het vervoer van dove kinderen, behaald is! Maar ook opgelucht als een kind medicijnen kan krijgen voor een (chronische) ziekte als epilepsie of diabetes. Als een moeder weer beter wordt dankzij de behandeling betaald door ons, door u!