Fotoboeken

Schooluniformen

Het dragen van een schooluniform is verplicht. Als alle kinderen dezelfde kleding dragen zijn er op school geen verschillen in rijkdom zichtbaar. Ouders moeten de uniformen zelf betalen. Voor arme gezinnen kan dit een belemmering zijn voor het naar school sturen van de kinderen. Alle openbare scholen (Escuelas publicas) dragen blauw met beige. Andere scholen kiezen hun eigen kleuren.

   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Kapsels

Moeders vinden het geweldig hun dochters er leuk uit te laten zien. Veel werk wordt er gemaakt van de kapsels. Zo onderscheiden de kinderen zich ondanks hun uniform toch duidelijk van elkaar. Een ingewikkeld kapsel kost veel tijd en blijft een paar weken zitten.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Handel op straat

Veel arme mensen proberen geld te verdienen door op straat of op het strand hun koopwaar aan de man te brengen. Dat varieert van fruit, tot ballonnen en schilderijen. In veel gevallen een moeizame manier om de kost te verdienen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hoe kom ik op school?

Als de school in je dorp staat kun je lopen. Verder weg is voor veel ouders een groot probleem. Meestal wordt gekozen voor een brommertaxi (“motoconcha”) die zo veel mogelijk kinderen tegelijk wil vervoeren. Dove kinderen gaan met een taxi of met onze speciale bus.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sponsors en sponsorkinderen

Al vijf keer organiseerden we een sponsorreis naar de Dominicaanse Republiek. De kennismaking met het land en de projecten staat daarbij voorop. Het indrukwekkendst is de ontmoeting van de sponsor met zijn of haar sponsorkind en familie. Voor alle partijen een onvergetelijke ervaring.